Vivo D125 pon-pet 11.00-15.00h
Organizacija dogodkov po dogovoru

Nasvet dijaka Petra – rubrika Vivovih top 20

Pričeli smo z rubriko Vivovih top 20 z idejami naših mladih potencialov. Prvi, katerega idejo predstavljamo, je dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem Peter Mazič. Že več let je Peter vključen v našo ekipo in je za to priložnost pripravil jesenski recept s popečenim piranskim brancinom. Peter pravi, da je priprava povsem enostavna in predlaga sledeče sestavine za pripravo lahkega kosila ali večerje za 2 osebi:

  • 230 g rumene očiščene buče
  • 300 g krompirja
  • 60 g pora
  • 2 fileja brancina
  • 10 g masla
  • začimbe (sol, česen, koper, origano, drobnjak)
  • olivno olje

Priprava: V hladno vodo damo kuhat na kocke narezano bučo in krompir ter solimo. V tem času očistimo por in ga narežemo na kolobarje. Ribo očistimo in filiramo ter jo mariniramo v olivnem olju, česnu, kopercu, origanu in drobnjaku. Ko sta krompir in buča kuhana, ju pretlačimo in dodamo maslo, katerega vmešamo, da se stopi. Ribo popočemo na vročem olju (vsaka stran cca 3 min). Na suhi ponvi prepražimo mandlje, ki jih položimo na ribo. Por prepražimo na olju in solimo. Krožnik serviramo tako, da spodaj dodamo najprej por, nato pire iz krompirja ter buče in na koncu dodamo ribo z mandlji.

Pripravljeno jed smo seveda poizkusili in obliznili smo si prste 🙂

20150922_094426 20150922_094504 20150922_094513 (1)

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

17 + 5 =